Vrei să-ți vinzi apartamentul? Tu știi cum să-l pregătești de vânzare?

Vrei să-ți vinzi apartamentul? Tu știi cum să-l pregătești de vânzare?

Te-ai hotărât. Vinzi apartamentul.

Vrei să gasești cât mai repede un cumpărator bun care să iți ofere prețul cerut de tine. Și repede! Nu vrei să stai cinci luni, să te viziteze toata lumea așa cum a pățit vecinul de la 5.

Bătălia e mare. În piață sunt sute de apartamente disponibile. Bloc nou, bloc vechi, vilă cu două etaje, vilă cu trei etaje, apartament renovat, nerenovat…. uff…

Știai că dacă iți renovezi sau aduci imbunătațiri apartamentului, înainte de vânzare, poți să-l vinzi cu un preț mai mare cu 15-20% față de alte apartamente similare dar nemodernizate?

E un procent mare! Și e destul de simplu de realizat.

Ce trebuie să știi? Detaliile contează si detaliile fac diferența.

Începe să-ți imbunătățești aspectul locuinței. Pentru asta nu ai nevoie de prea mulți bani.

Curățenia

Prima dată fă curățenie. În detaliu. Scapă de lucrurile vechi, de care nu mai ai nevoie. Inclusiv piese de mobilier vechi sau care încarcă aspectul unei camere. Mută cutiile din balcon în beci sau aruncă-le. Ține totul cât mai ordonat în casă. Dupa ce termini o să vezi că pare chiar mai mare, față de ce știai.

Clienții care vin la vizionare apreciază mult o casă curată si ordonată.

Pereții

Dacă e necesar zugravește apartamentul. Nu e așa greu. Cu niște lavabilă si un trafalet poți s-o faci și singur. Te ajută mult! Dă un aspect nou.

Alege culori deschise, nu lua culori foarte puternice, nu atrag pe toata lumea. Mergi pe alb, crem bej sau altceva deschis. Evita roșu, mov, galben sau alte nebunii. Dacă ai dubii și nu ești hotarât alege alb. Nu dai greș niciodată cu albul! Arată curat.

Dacă nu dispui de bani să zugrăvești, măcar curață petele de pe pereți cu un burete și ceva detergent.

Parchetul și mocheta

Curață parchetul si mocheta. Sau inlocuiește-le, dacă e cazul. Alege varianta ieftină, oricum viitorul proprietar, probail, va schimba. O podea curată ajuta la creșterea prețului de vânzare.

Ușile si ferestrele

Curață sau chiar inlocuiește ușile si ferestrele cu probleme. Prima impresie o face chiar ușa de intrarea in apartament. Dacă e uzată schimb-o!

La tamplarie prima dată spală bine geamurile. Dacă tâmplaria este de lemn retușază cu puțina vopsea zonele care au nevoie și spala foarte bine. Perdelele si draperiile uzate trebuie inlocuite. Alege variante simple și nu foarte scumpe.

Instalația electrică și sanitară

Cheamă un specialist să verifice instalația electrica și cea sanitară. Este important să rezolvi aceste lucruri. Nu dă bine să vadă clientul anumite pierderi de apă sau doze electrice fară capac cu fire atârnând pe afară. Dă impresia de reparații costisitoare pentru el și va incerca să reducă mult prețul.

Vizionarea

Înainte de vizionare fă curațenie. Este extrem de important! Apartamentul trebuie să fie curat si ordonat. Fară vase murdare in chiuveta sau haine imprăștiate. Dacă ai animal de companie câine sau pisică – locul unde sta trebuie sa fie foarte curat.

Pont

Dacă nu ai timp să te ocupi de vânzare ești prea ocupat – nu uita că asta fac eu. Te scap de stres! Pe lângă raportul de evaluare prin care afli prețul real al apartamentului și pozele profesionale – totul gratuit, am inclusiv echipă cu care lucrez pentru igienizare sau zugraveli.

Și dacă apartamentul este nelocuit pot face singur vizionarile fară să te deranjez. Selectez ofertele clienților și ți le prezint. Aleg oferta ce mai buna pentru tine.

Asta inseamna exclusivitate. Te reprezint DOAR pe tine. Și negocierea o fac DOAR în interesul tău.

Dacă ai nevoie de mai multe informații sau ajutor te invit să scrii in comentarii sau să mă contactezi!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *